Svanemærket virksomhed med Kiilto Pro

"Helt grundlæggende så skal vi passe på vores miljø og natur"


Det har taget Ditlev Rent 10 måneder at opnå Svanemærket Rengøring, et mærke som kun 19 andre rengøringsvirksomheder i Danmark har fået tildelt. Selve mærket betyder meget for virksomheden og dens miljømæssige engagement. »Helt grundlæggende så skal vi passe på vores miljø og natur. Bierne er i tilbagegang. Vi vil gerne sikre rent drikkevand til vores børnebørn. Derfor er vi nødt til at tage miljø- og biodiversitetskrisen alvorligt. Det starter med os selv, og derfor har miljø og ordentlighed altid betydet meget for os. Nu har vi så taget skridtet fuldt ud og fået Svanemærket,« siger indehaver og administrationschef Dionna Ditlev.

Godkendelsen er først og fremmest et kvalitetsstempel, der viser, at Ditlev Rent har styr på alle processer og er villige til at tage miljø- og biodiversitetskrisen alvorligt. Virksomheden har altid prioriteret miljøet, men nu har de også dokumentation for deres indsats. For at opnå godkendelsen er alle aspekter af virksomheden blevet gennemgået, alt fra arbejdstøj og skraldeposer til planlægning af kørsel.

Det nytter ikke, at vi sjusker os igennem. Derfor er det vigtigt for os, at Miljømærkning Danmark har været grundige i deres godkendelse. Vi skal ikke bare købe os til grønne mærker, for så er det intet værd. Vi skal have grundlaget, arbejdsprocesser og dokumentation i orden. Det føler vi, at vi er blevet testet på igennem en lang og grundig proces for at opnå Svanemærket.

Dionna Ditlev, indehaver

Dokumentation af kemi- og materialeforbrug er også vigtigt, både for virksomheden og dem, de vælger som underleverandører. Derfor benytter Ditlev Rent blandt andet Kiilto Pros produkter med mærket Natura, der ligeledes er Svanemærket, bedre for miljøet og som primært leveres i flasker lavet af genbrugsplast.Med den nye mærkning håber Ditlev Rent, at det vil tiltrække flere erhvervskunder, der værdsætter miljøet og mere bæredygtighed.
»Vi hører fra flere, at de lægger vægt på ordentlighed og miljø. Derfor ser vi det sådan, at Svanemærket er et konkurrenceparameter, som er kommet for at blive. For os er det vigtigt, og vi kan med ro i maven sige, at vi gør tingene på en miljørigtig måde. Det passer godt til os og den måde, vi gerne vil drive virksomhed på. «

For de kunder som vælger en Svanemærket leverandør følger også nogle fordele, mener indehaveren af Ditlev Rent

Stadig flere virksomheder får et grønt fokus og ved at vælge leverandører – selv til deres rengøringsopgaver – sender de et signal om, at de har styr på deres miljøindsats. Helt ned i de detaljer, der handler om rengøring og ejendomsservice.

Dionna Ditlev

Dette er en forkortet udgave af et interview, som Dionna Ditlev har givet til Rent i Danmark. Du kan læse interviewet i dets fulde længde her.


Flere cases

Ditlev-Rent om brug af Kiilto Universal rengøringsmidler

Læs mere

Når en god kunderelation nærmer sig de 30 år

Læs mere

“Vi er meget begejstrede for det resultat det giver”

Læs mere