Om Kiilto

Familieejet virksomhed med miljøet i fokus

I Danmark har firmaet Plum A/S produceret og markedsført Plum produkter siden 1860. I 2019 blev firmaet en del af den finske, familieejede virksomhed Kiilto OY og skiftede navn til KiiltoClean A/S. Alle Plum produkter er stadig en del af porteføljen, og de produceres fortsat på fabrikken i Assens. Vores to produktbrands er Plum og Kiilto Pro.

Kiilto er en virksomhed i vækst og har en historie, der går over 100 år tilbage, samt en vision, der ser frem mod 2080. Vi udvikler, fremstiller og markedsfører industrielle løsninger inden for personlig hygiejne, professionel rengøring, førstehjælp, byggeri samt klæbemidler og brandsikring. Vores mål er at gøre arbejdspladsen til et trygt sted af være, og vi betjener i dag en bred vifte af brugere inden for industri-, sundheds- og institutionsområdet.

Gennem et tæt samarbejde med bl.a. hudlæger, sikkerhedsorganisationer og rådgivende instanser har vi igennem årene udviklet produkter, der vægter hudens krav om milde råvarer lige så højt som hensynet til effektivitet. Også miljøet vægter vi højt, og vi har ambitiøse miljømål, som er en integreret del af vores arbejde og beslutningstagning.

Kvalitet og miljø har høj prioritet i produktionen såvel som i de færdige produkter. Ligesom vi prioriterer at give vores kunder og samarbejdspartnere en god service. Vi har derfor indført et kvalitetssikringssystem og er miljøcertificeret i henhold til ISO 14001.

I Kiilto er vi omkring 900 innovative, professionelle medarbejdere og opererer i 9 lande: Finland, Sverige, Norge, Danmark, Ukraine, de baltiske lande og Polen. Dette gør os til en stærk spiller på hvert af vores marked.

Vi sætter en ære i vores egne forsknings-, innovations- og udviklingsfunktioner, som er grundlaget for et gnidningsfrit og værdifuldt samarbejde med vores kunder.

Vi har været i front på research, udvikling og innovation i over 100 år.

Dette er kun begyndelsen!


Vi er en familie på omkring 900 “Kiiltonians”, der skaber bæredygtige løsninger inden for professionel hygiejne.

Vi operere tæt på vores kunder i 9 lande, med produktion i 4 af dem.

Kiilto i tal

  • 900 medarbejdere i 9 lande
  • 4 forretningsområder
  • Nettoomsætning på 261 millioner € i 2021
  • Grundlagt i 1919 med en vision frem til 2080
  • Et mål om et være CO2-neutrale i 2028

Vi investerer i fremtiden

Hos Kiilto investerer vi hver dag i fremtiden ved at tage hånd om vores medarbejderes velvære og arbejdsglæde, tilskynde til innovation og gøre vores aktiviteter mere og mere bæredygtige.

En innovativ og pålidelig partner​​​​​​​ for vores kunder

Vi har et nysgerrigt og fremtidsdrevet mindset, som driver os til at forny vores forretningsgange. Kontinuerlig fornyelse har gjort os til en betroet og innovativ partner for vores kunder.

“As the world around us is changing at an accelerated pace, we need to find new ways to develop and reinvent our business.”

Ville Solja, CBDO

Vi sigter mod miljømæssigt lederskab

Vores ambitiøse miljømål er integreret i vores daglige beslutningstagning. Vores løfter til miljøet har en grundlæggende indflydelse på alle vores handlinger og valg.

“Innovations that reduce the burden on the environment not only create new products, they also give the whole industry an opportunity to develop sustainably.”

Raija Polvinen, RDI Director

Alle spiller en rolle i at udvikle Kiilto

Hos Kiilto kan og opfordres alle til at gøre en forskel. At skabe fremtiden er en kæmpe opgave, som kun kan opnås hvis vi alle sammen hjælpes ad.

“I believe my work with Kiilto’s packaging and raw materials makes a difference in terms of the environment.”Vilma-Lotta Moisio, Head of Purchasing


Innovatør indenfor flere sektorer

Kiilto Family Group består af fire virksomheder. Vores familiemedlemmer er:

Kiilto Family Oy

Kiilto Family Group’s moderselskab

Intermedius Oy

Produkter til fremstilling af sko, tekstiler og stål, samt ingeniør virksomheder