Om os /

Vores historie

Entreprenørskab siden 1919

Start-up spirit siden 1919

Kiilto er en voksende, familieejet virksomhed med over hundrede års historie. Vi udvikler, producerer og sælger kemiske industriløsninger inden for fire forretningsområder: professionel hygiejne, førstehjælp, byggeri sant industrielle klæbemidler og brandsikring. ​​​​​​Vi beskæftiger omkring 900 innovative fagfolk, “Kiiltonians”, i 9 lande. Vi sætter en ære i vores egne forsknings-, udviklings- og innovationskompetencer, som er grundlaget for det agile og værdifulde samarbejde med vores kunder.

Kiiltos historie begyndte i 1919 på en lille fabrik, der producerede hårtonic og skocreme i Pispala-distriktet i Tampere, Finland.

Næsten alt var en mangelvare dengang. Da varer ikke kunne importeres, grundlagde ressourcestærke mennesker virksomheder for at fremstille dem. Sådan så også Kiilto dagens lys.

Vidste du?

Navnet Kiilto (finsk for glans) blev opfundet af vores medarbejdere dengang, og det er beskrivende for vores oprindelige produkter: maling, pudsemidler, voks og klæbemidler til skofabrikker samt spritlakker og pudsemidler til møbelfabrikker.

Udskiftning af de gamle metoder med kemiske opløsninger

Kiiltos første ejer var en flittig “opfinder”, der hurtigt forstod, hvilke produkter kunderne havde behov for. Han begyndte at lege med ideen om at producere lim til skoindustrien, en industri med fremragende markedspotentiale. Limen ville erstatte traditionelle mekaniske metoder til at holde materialerne sammen, og dette ville give et rent og pænt resultat.
Gennembruddet af industriklæbemidler kom i 1930’erne med klæbende gulvbelægninger.

Efterhånden som materialer og metoder udviklede sig, steg efterspørgslen og antallet af forskellige produkter i byggebranchen og andre industrier. Samtidig begyndte klæbemiddel at blive betragtet som en mere omfattende proces end bare lim. Dette motiverede Kiilto til at udvide sit produktsortiment.

Opbygning af det stærkeste brand i over 100 år

1919

Opstarten

Den 27. oktober 1919, blev virksomheden Teknokemiallinen Tehdas O/Y Santalahti grundlagt i Pispala,Tampere. I 1924 ændrende virksomheden navn til Kiilto Oy.

1930

Nr. 1 i skopolering

I den spæde begyndelse producerede virksomheden ingredienser til kemikere, maling, polish, voks og lim til skofabrikker, samt salmiakspiritus og polishmidler til møbelindustrien.

1961

Fokus på klæbemidler

I 1960’erne beslutter virksomheden at fokusere på produktionen af klæbemidler. Klæbemiddelsrelateret produkter bliver også tilføjet til produktporteføljen.

1983

Ekspansion til rengøringssektoren

Virksomheden udvider deres forretning til også at inkludere rengøringssektoren ved at producere rengøringsmidler. Omfattende træning af forbrugerne begynder.

1987

Kiilto bliver internationale

Det første internationale datterselskab bliver etableret i Sverige. I dag har vi internationale datterselskaber i 10 forskellige lande.

2010

Rengørings- og hygiejnevirksomheden vokser

Kiiltos forretningsområder inden for rengøring og hygiejne udvides til nye områder.

2017

Nyt forretningsområde: brandsikring

Kiiltos forretningsområde inden for industri udvides. Miljøvenlig brandsikring er udviklet og produceres ved hjælp af dygtige produktudviklere hos Kiilto.

2018

Svenske TM Progress bliver en del af Kiilto

Gennem transaktionen øges Kiiltos ekspertise inden for gulvbelægning. Der foretages også nye forretningsaktiviteter i Finland.

2018

Kiiltos brand og logo bliver moderniseret

Der bliver defineret 4 forretningsområder i Kiilto: byggeri, professionel rengøring og hygiejne, klæbemiddel og brandsikring, samt forbrugervirksomhed. Kiilto Pro brandet med produkter og service til professionelle lanceres som en del af moderniseringen.

2019

Kiilto bliver førende leverandør af hygiejneløsninger i Norden

Kiilto køber CCS Healthcare Holding AB, der bl.a. ejer danske Plum A/S og norske Antibac. Herved bliver Kiilto markedsleder inden for hånd- og overfladesinfektionsprodukter i Sverige, Norge og Danmark.

Kiiltos logoer gennem tiderne

1924
1969
1994
2018

Læs mere om os: