Køkkenhygiejne

Skab fantastiske smagsoplevelser med driftssikre hygiejneløsninger til det professionelle køkken. Vi tilbyder kvalitetsprodukter til catering, HoReCa og andre storkøkkener.

Renheden og hygiejneniveauet i et køkken er en sikker indikator på restaurantens standard samt den mad, der serveres. Et rent køkken viser, at personalet vægter høj kvalitet og deres eget arbejde højt. Renhed fortæller også noget om tilgangen til at organisere, drive og vedligeholde et velfungerende køkken. Verdens bedste restauranter har upåklageligt rene køkkener.

Som partner og leverandør af rengøringsløsninger gør Kiilto det nemmere at holde et rent køkken og lade fagfolkene koncentrere sig om dét, de brænder mest for – nemlig maden. I årtier har vi hos Kiilto været fokuseret på at optimere rengøringen i professionelle køkkener, og vores omfattende erfaring giver os en indgående forståelse for, hvordan køkkener drives og hvilke processer, der er i spil.

Vores produktudviklere arbejder konstant på at skabe nye produkter og løsninger, der kan gøre livet lettere og spare tid for køkkenets fagfolk.

Som førende inden for rengøring og hygiejne leverer vi en omfattende løsning til foodservice

Kiiltos samarbejde med vores kunder starter med vores rengørings- og hygiejnekonsulenter. De arbejder sammen med dig for at vurdere og vælge de bedste løsninger til dine behov, både når det kommer til rengøring og hygiejne, men også når førstehjælpen skal være i orden.

Vores tilbud rækker ud over selve produkterne: vi støtter vores kunder med sparring og tests, hygiejneplaner, samt vores knowhow.

Vores Promise to the Environment ses også i vores løsninger til foodservice

Når vores kunder står over for udfordrende situationer, løser vi dem sammen. Vores løsninger til fødevarevirksomhed er udviklet i og til Norden.

En af innovationerne er Kiilto Pro Natura-produktserien. Natura-produkterne er fremstillet af plantebaserede, vedvarende og hurtigt biologisk nedbrydelige ingredienser. Det betyder, at de hurtigt nedbrydes til kuldioxid og vand og ikke danner kemiske forbindelser, der kan skade naturen. I udviklingen af Natura-produkterne er der taget højde for hele livscyklussen: råmaterialer, produktion, brug, bortskaffelse og genbrug.

Der stilles ikke kun høje krav til miljøvenlighed, men også til sikkerhed og kvalitet. Alle Natura-produkter, der lever op til Svanemærkets krav, har fået det. Og Natura-serien går et skridt videre: Alle Natura-produkter er parfumefri. De fleste af dem bærer også det finske allergi-, hud- og astmaforbunds allergimærke.

Miljøansvar er indbygget i vores processer og kultur, den måde vi tænker og evaluerer vores handlinger på, og vores stræben efter løbende forbedringer viser sig i vores bestræbelser på at bruge mere miljøvenlige råmaterialer, engagere os mere i den cirkulære økonomi og bruge energi effektivt. Du kan læse mere i Vores løfte til miljøet.

Sådan passer du bedst på miljøet, mens du gør rent:

 • Bæredygtigt forbrug mindsker klimapåvirkningen – husk at følge doseringsanvisningerne for at undgå overforbrug af rengøringsmidler.
 • Vælg et produkt, der er mindre skadeligt for miljøet. Det kan du gøre ved at vælge produkter, der har det nordiske miljømærke Svanen.
 • Vær opmærksom på forbruget af vand.
 • Affaldssorter tom emballage til rengøringsmidler, så materialet kan genbruges.

Kiilto giver dig et omfattende produktsortiment til:​

(Klik for at læse mere)

Håndopvask

Bedste tip til miljøvenlig håndopvask

Den største påvirkning af miljøet, når det kommer til opvask, er håndopvask. Ved f.eks afskylning af servicet med rindende vand bruges der en betydelig mængde vand, samt energi til opvarmning af vandet. Varmt vand har den største miljøpåvirkning, selvom vandet ellers bruges økonomisk. At vælge det rette produkt er også vigtigt, og det er altid vigtigt at vælge et produkt, der er sikkert for miljøet og for brugeren.

Skinnende rent service

Servicets renhed er en væsentlig del af kundeoplevelsen, og det påvirker den måde, kunderne opfatter det generelle hygiejne niveau på. Kiilto hjælper dig med at opnå pletfrie resultater med effektive produkter, korrekt dosering og en ren opvaskemaskine.

Relaterede sider

Rengøring af restauranter, caféer og isbutikker med udeservering

14.06.2023
Læs mere

Effektiv rengøring af kaffemaskiner

Læs mere

Maskinopvask

I en verden, hvor effektivitet, bæredygtighed og sikkerhed er nøgleord, er det afgørende at finde løsninger, der ikke kun opfylder disse krav, men også giver merværdi. En doseringsløsning til maskinopvask kan løse netop det.

Hos Kiilto har vi to forskellige løsninger til dosering af opvaskemiddel.
Kiilto Pro Block
systemet er en innovativ løsning, der er kompakt og optimeret til at frigive plads i køkkenet, da doseringsanlægget hænger på væggen. Med mindre pladsbehov kan man udnytte køkkenets rum bedre og skabe en mere organiseret arbejdsplads.

Men det er ikke kun pladsen, der frigøres. Denne løsning giver også mulighed for sikker kemihåndtering, hvilket skåner medarbejderne for unødig risiko. Da opvaskemidlet kommer i fast form, er der ingen risiko for spild eller skænk.

En anden løsning er doseringspumper til både opvaskemiddel og afspænding, hvor produktet doseres direkte ind i maskinen via en sensor, når der er behov for dette, alt efter opvaskevandets tilstand. Dette er med til minimere over- og underdosering.

Du kan finde vores løsninger til professionel maskinopvask i erhvervet her:

Sådan vælger du det rette produkt til din opvaskemaskine

12.01.2023
Læs mere

Doseringsudstyr og løsninger

Læs mere

Daglig rengøring af opvaskemaskiner

I storkøkkener rengøres opvaskemaskiner dagligt ved hjælp af et universalrengøringsmiddel udviklet til professionelle køkkener, som eksempelvis Kiilto Pro Forte. En passende rengøringsmetode vælges afhængigt af brugsmængde, vaskeprogrammer og opvaskemaskinens model. Læs instruktionerne vedrørende opvaskemaskinen før brug og følg producentens rengøringsinstruktioner.

Nedenfor kan du læse den generelle vejledning til daglig rengøring af opvaskemaskiner uanset model.

 1. Forbered en spand med Kiilto Pro Forte i henhold til doseringsinstruktionerne.
 2. Sluk for opvaskemaskinen og tøm den for vand.
 3. Fjern filtre, vaske- og overløbsrør og eventuelle gardiner.
 4. Brug rengøringsopløsningen til at rengøre de indvendige overflader og de fjernede dele af opvaskemaskinen.
  Skyl med rindende vand.
 5. Lad hætten stå åben, mens maskinen tørrer.
 6. Tør opvaskemaskinens ydre overflader af med en klud fugtet med opløsningen.
 7. Sørg for, at resten af opvaskeområdet også er rent. Vask de omkringliggende gulve dagligt og rengør alle diske i overensstemmelse med rengøringsplanen.


Inden du bruger opvaskemaskinen, skal du sørge for, at maskinen er ren, og at de fjernede dele er på plads. Sørg for, at der er nok opvaske- og afspændingsmiddel på. Den daglige rengøring af opvaskemaskinen bliver lettere, hvis du fjerner løst snavs, forskyller tallerkener og køkkenredskaber med lunkent vand og lægger dem korrekt i kurven.

Opvaskemaskinens vand kan skiftes midt på en arbejdsdag, endda mere end en gang om nødvendigt. Hvis mængden af snavs bliver for stor, vil maskinen ikke kunne vaske ordentlig af. Husk god ergonomi, for eksempel ved at bruge en børste med et langt håndtag, når du rengør opvaskemaskinen.

Afkalkning af opvaskemaskine

På grund af vandets hårdhed opbygges der over tid kalk i en opvaskemaskine. For at sikre rene tallerkener og forlænge opvaskemaskinens levetid bør du afkalke maskinen ofte. Afkalkning kræver et surt rengøringsmiddel, som eksempelvis Kiilto Pro Kalk, der er udviklet til professionelle køkkener.

Læs her, hvordan du afkalker opvaskemaskinen mest hensigtsmæssigt.

 1. Tøm opvaskemaskinen for vand. Sæt overløbsrørene, der bruges som afløbsventiler, på plads.
 2. Hæld forsigtigt noget ufortyndet Kiilto Pro Kalk på områderne med kalk. Lad det sidde i cirka 5 minutter.
 3. Børst de værste aflejringsområder med en hård børste eller en skuresvamp. Brug ikke ståluld.
 4. Fyld opvaskemaskinen med vand. Tilsæt 5 liter Kiilto Pro Kalk pr. 100 liter vand (5 l/100 l).
  Husk at slukke for dosering af opvaskemiddel, hvis det er muligt.
 5. Lad opvaskemaskinen køre i 5-10 minutter. Kiilto Pro Kalk opløsningen renser også de indre rør og dyser.
 6. Tøm maskinen for vand og Kiilto Pro Kalk opløsningen. Hvis det er nødvendigt, kan du børste forsigtigt på opvaskemaskinens overflader. Skyl indersiden af ​​opvaskemaskinen forsigtigt ved at sprøjte med lunkent vand. Vær særlig opmærksom på pålæsnings-, tørrings- og aflæsningsområder på transportbåndsopvaskemaskiner.
 7. Fyld opvaskemaskinen på normal vis, og lad maskinen køre i 5-10 minutter for at øge rengøringsprocessen og for at neutralisere mulige syrerester. Du kan derefter begynde at vaske det beskidte service eller tømme tankene og slukke maskinen.

Se vores instruktionsvideo her:

Teknisk service og doseringssystemer

Kiilto har ideelle doseringssystemer til forskellige køkkener og til forskellige behov. I et professionelt køkken er en problemfri drift af opvaskeprocessen afgørende. Kiiltos tekniske service sikrer, at du kan fokusere på din kerneforretning. Tekniske besøg kan omfatte installation og vedligeholdelse af doseringsudstyr, måling af vaskemiddelsdoser, kontrol af vaskeproces og alarmbesøg. Kiilto yder teknisk service i henhold til aftalen med hver kunde, og rapporter leveres til kunderne ved besøgene.

Relaterede sider

Doseringsudstyr og løsninger

Læs mere

Serviceydelser til professionel hygiejne

Læs mere