Effektiv rengøring af kaffemaskiner

En kop til at starte morgenen med, en middagspause eller en eftermiddagskaffe – en varm drik er en integreret del af vores daglige rutiner. Espressomaskiner, kaffemaskiner og termokander er letmodtagelige overfor aflejringer fra kaffe-, te- og mælkepletter, misfarvninger, kalk og rust. Over tid kan disse påvirke kvaliteten af dine drikkevarer. Regelmæssig rengøring sikrer ikke kun den bedst mulige smag af dine drikkevarer, men forlænger også levetiden på dine apparater og komponenter. Ved at bruge et egnet rengøringsmiddel til kaffemaskiner og termokander kan du holde dine enheder rene og funktionsdygtige i længere tid.

Rengøring af kaffemaskiner og termokander

Før rengøring afmonteres alle aftagelige dele såsom filtre og låg.
Tilsæt varmt vand i termokanden sammen med Kiilto Pro Coffex-pulveret, der er udviklet til rengøring af kaffe- og teudstyr (dosering: 5-10 ml pr. liter vand).
Ved rengøring af en kaffemaskine skal pulveret og vandet doseres direkte i vandbeholderen (25 ml pr. liter vand). Lad opløsningen virke i cirka 10-15 minutter.

Efter virketiden børstes overfladerne af termokanden med en blød børste. Vær særligt opmærksom på svært tilgængelige områder. Skyl til sidst grundigt med rent vand. Børst ikke kaffemaskinens vandbeholder, men skyl den grundigt ved at skylle rent vand igennem den mindst tre gange. Hvis kaffemaskinen ikke bliver ren uden at børste, skal der kun bruges en ren, ubrugt børste i vandbeholderen. Giv til sidst selve glasbeholderen og filterholderen en vask.

Bemærk: Kaffemaskiner med et integreret rengøringsprogram skal rengøres i henhold til producentens anvisninger.

Fjernelse af kalk- og rustaflejringer fra kaffemaskiner og termokander

Afkalk regelmæssigt kaffemaskiner og termokander for at undgå at kalk og rust bygger sig op, og for at fastholde en god stand på apparaterne. Hvor ofte du bør afkalke, afhænger af vandhårdheden i dit område. Jo hårdere vand, jo oftere skal apparaterne afkalkes. Kiilto Pro Off Calc er et alsidigt afkalkningsmiddel til professionelle køkkener. Det blødgør effektivt og fjerner kalk- og rustaflejringer.

Ved afkalkning af kaffemaskiner skal du hælde opløsningen (dosering: 50 ml pr. halv liter vand) i kaffemaskinens vandbeholder. Efter virketiden skylles enheden ren ved at køre rent vand gennem kaffemaskinen. Sørg for at udføre mindst tre skylninger for at sikre, at alle rester vaskes grundigt væk. Giv til sidst glaskanden og filterholderen en vask.

Glem ikke at rengøre ydersiden af kaffemaskinen eller termokanden

For at rengøre de ydre overflader af din termokande eller kaffemaskine, såvel som varmepladen, kan du benytte et universalrengøringsmiddel og en rengøringsklud. For eksempel er Kiilto Pro Superquick Spurt et velegnet valg til forskellige overflader, herunder rustfrit stål, og produktet efterlader ikke en grumset eller grå hinde.

Tip! Du kan også bruge desinficerende rengøringsservietter på udvendige overflader, hvis du vil forbedre hygiejnen, f.eks. i influenzasæsonen. Sørg for at kludene er egnede til overflader, der kommer i kontakt med fødevarer. For eksempel giver Kiilto Pro Alco-Free WipeDes servietter mulighed for rengøring og desinfektion uden at efterlade rester på overfladen.