Rengøring af skoler

I skoler slides gulvoverflader hurtigere, møbler bliver ridset, og garderobeområder kan blive fyldt med affald. Rengøringspersonalet på skoler har derfor fokus på at bevare funktionaliteten og overfladernes tilstand.

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt. Og når lokalerne står tomme i længere tid er det altid et godt tidspunkt at rengøre skoler og dagsinstitutioner. I vores lille guide finder du tips til rengøring af lokaler, der typisk er fyldt med indendørs aktivitet. Klasselokaler, indgangspartier og korridorer bliver brugt flittigt. Ved at have særlig fokus på overflader, der ofte berøres, som f.eks. dørhåndtag, borde, stole og fælles udstyr, kan I sikre et sikkert miljø for elever og ansatte. Især ved at anvende probiotiske rengøringsmidler.

Benyt skolernes ferieperioder til rengøring

Mekaniske rengørings- og vedligeholdelsesopgaver i klasseværelser og andre rum på skoler skal helst planlægges til tidspunkter, hvor eleverne har ferie, og klasseværelserne står tomme i tilstrækkelig lang tid. Sommerferien er optimal til en omfattende grundrengøring af alle overflader og polering af gulve, hvis dette er nødvendigt.

Gulve

Gulvpleje er en vigtig del af den regelmæssige vedligeholdelse af lokalerne. Den daglige rengøring har til formål at opretholde standarden, mens en dybere grundrengøring sker mindre hyppigt og mere grundigt.

Det er vigtigt at vælge korrekte rengøringsprodukter og -metoder ud fra de forskellige gulvmaterialer. Det er også vigtigt at være opmærksom på at anvende korrekte dosering for at sikre det bedste rengøringsresultat.

Tip!
Rengør gulvene grundigt med et universelt rengøringsmiddel, f.eks. Kiilto Pro Universal Probio, tre gange om ugen, og brug et plejemiddel, f.eks. Kiilto Pro Illusia 10, to gange om ugen for at bevare gulvenes smukke udseende. På den måde kan rengøringsmaskinen bruges alle hverdage, men til forskellige opgaver.

I trappeopgange eller mindre områder, hvor maskinelle metoder ikke er mulige, kan gulve rengøres og vedligeholdes manuelt. Som med maskinelle metoder er det vigtigt at sørge for at blande brugsopløsningerne korrekt og rengøre overfladen grundigt.

Relaterede sider

Forbered og opbevar brugsopløsninger korrekt

Læs mere

Smukke gulve

Læs mere

Toiletter

Skolernes toiletter rengøres regelmæssigt og omhyggeligt for at bevare en høj hygiejnestandard og imødekommende faciliteter. Rengøringsplaner omfatter typisk flere daglige inspektioner og rengøringssessioner. Toiletkummer, håndvaske og andet inventar rengøres med passende rengøringsmidler for at fjerne snavs og bakterier.

Desuden er genopfyldning af toiletpapir, sæbe og håndsprit vigtigt for at opretholde god hygiejne blandt elever, lærere og andre ansatte.

Arbejdsgangen ved rengøring af toiletter

 1. Forbered brugsopløsningen og tag de nødvendige personlige værnemidler på
 2. Kontroller, at der er nok papir og sæbe til rådighed, og fyld op efter behov
 3. Tøm alle skraldespande
 4. Tør overflader som spejle og dørhåndtag af med en mikrofiberklud
 5. Vask håndvasken og de omkringliggende overflader, skyl og tør dem
 6. Vask toiletsædet og de omkringliggende overflader
 7. Rengør gulvene ved at moppe dem fra det yderste hjørne mod døren

Vinduer og glasoverflader

Ved at prioritere vinduespudsning i skoleferien kan uddannelsesinstitutioner klargøre lokalerne og gøre dem indbydende, til når elever og personaler vender tilbage til det nye skoleår.

Denne vigtige opgave indebærer fjernelse af snavs, støv og skidt, der er ophobet over tid, og sikrer, at vinduerne giver klart udsyn og tillader rigeligt naturligt lys i klasseværelser og fællesområder.

Arbejdsgangen ved rengøring af vinduer

 1. Forbered brugsopløsningen, og sørg for, at de redskaber, der skal bruges, er intakte
 2. Tør persienner af med en mikrofiberklud
 3. Start med at rengøre vinduerne indendørs
 4. Udfør vinduespudsning fra kanterne mod midten for at forhindre, at rammerne bliver våde
 5. Vær opmærksom på detaljerne, når du rengør vinduesrammerne, og tag fat på områder som hjørner, sprækker og riller, hvor snavs og skidt har tendens til at samle sig
 6. Tør til sidst vinduer og rammer grundigt

Relaterede sider

Skinnende rene vinduer

Læs mere

”Vi benytter som minimum altid svanemærkede produkter i vores rengøring”

Læs mere