Skinnende rene vinduer

Med de rigtige værktøjer og metoder går vinduespoleringen nemt og hurtigt. Her finder du vores bedste tips!

Når dagene bliver lysere, vil du bemærke, at vinduerne skal rengøres. Opgaven kan gøres lettere ved at bruge de rigtige produkter og udstyr. Rengør vinduer mindst en gang om året, eller når de ser beskidte ud. Det bedste tidspunkt at vaske vinduer i er mildt, overskyet vejr. Direkte sollys kan indtørre rengøringsmidlet for hurtigt på overfladen, hvilket gør det sværere at få gode resultater.

Vores bedste tips til en vellykket vinduespudsning:

Tip 1: Planlæg arbejdet

Det bedste tidspunkt at vaske vinduer er i mildt, overskyet vejr. Direkte sollys kan indtørre rengøringsmidlet for hurtigt
på overfladen, hvilket gør det sværere at få gode resultater. Kontrollér udstyrets stand inden start. Ryd området foran
vinduerne og beskyt møbler og overflader mod stænk og sprøjt.

Tip 2: Den rigtige rækkefølge

Rengør eventuelle persienner for skidt og snavs. Det er vigtigt at vaske vinduesrammen indefra og ud. Vask vinduesruder fra kanterne mod midten for at undgå at fugte rammen.

Brug Kiilto Pro Window (dosering 10 ml/liter vand) eller klar-til-brug Kiilto Pro Window Spurt. De er begge Svanemærket og en del af Natura serien, hvilket betyder, at de er brugervenlige og sikre for miljøet.

Tip 3: Udstyret gør en forskel

Vinduespoleringen bliver lettere og hurtigere med de rigtige værktøjer. En stor nok spand med en praktisk holder til skraberen og vaskeudstyr gør arbejdet lettere. En indvasker og skraber af høj kvalitet er en effektiv kombination til ergonomisk vask af selv skæve vinduesflader.

Tip 4: Husk aftørring

Efter vask af vinduet skal du aftørre det med en skraber i lange bevægelser. Tryk forsigtigt skraberen mod overfladen. Skraberens tilstand gør en væsentlig forskel i forhold til det endelige resultat, så for professionelle skal den udskiftes efter ca.
20 timers brug. En mikrofiberklud kan bruges til at aftørre gummiet. Undgå at fugte vinduesrammen, og tør til sidst eventuelt spild på rammen op med en mikrofiber rengøringsklud.

Tip 5: Vær opmærksom på ergonomi og sikkerhed

Husk god ergonomi hele vejen. Brug en forlængerarm for at undgå unødvendig strækning. En beskyttelsesmåtte kan bruges under vinduesvasken til at absorbere vand eller snavs fra rengøringen. Det forbedrer også sikkerheden ved at holde gulvet tørt.

Læs eller hent vores guide til at få skinnende rene vinduer