Probiotisk rengøring

Med probiotiske rengøringsmidler opnås en dobbelteffekt: produktets rengørende indholdsstoffer virker øjeblikkeligt, mens probiotika bliver på overfladen og fortsætter med at fjerne snavs og lugt mellem hver rengøring.

Vores miljø er fyldt med liv, usynligt for det menneskelige øje, med forskellige mikrober næsten overalt. Når vi gør overflader rent, er det for at reducere de skadelige mikrober. Gavnlige mikrober, derimod, såsom probiotika, er med til at opretholde et sundt miljø i længere tid. Og det er denne funktion, probiotika har, når de indgår i rengøringsmidler. Probiotika producerer enzymer, der nedbryder snavs i mindre partikler, hvilket gør det lettere for dem at udnytte snavset som en kilde til ernæring. Samtidig bliver det lettere at fjerne snavset fra overfladen under rengøring.

Hvad er mikrober?

Vores miljø, uanset om det er naturen eller overfladerne på vores faciliteter, er fyldt med mikrober eller mikroorganismer, der er usynlige for det blotte øje. Disse mikroorganismer omfatter bakterier, vira og svampe. Mikrober er meget adaptive, og de har beskedne behov for næringsstoffer.

Probiotika er levende mikrober, der er uskadelige for mennesker og for miljøet. Probiotiske rengøringsmidler indeholder som regel sporerne fra Bacillus-slægten, da den findes naturligt. Lignende probiotiske mikrober har været almindeligt anvendt i årtier i fødevareindustrien, produktion af råvarer, alternativ medicinsk behandling og till produktion af medicinske stoffer og industrielle enzymer.

Fordele ved probiotisk rengøring

Probiotisk rengøring adskiller sig fra konventionelle rengøringsmidler ved ikke kun at rengøre overflader, men også at tilføre gavnlige mikrober til overfladerne. Disse mikrober forbliver på de rengjorte overflader og bekæmper aktivt snavs og lugte selv mellem rengøringssessioner. Gennem deres naturlige enzymatiske processer nedbryder disse probiotika snavs til mindre partikler, hvilket øger deres effektivitet ved efterfølgende rengøring.

Den langvarige effekt af de probiotiske rengøringsprodukter skyldes, at de nyttige mikrober formerer sig på overfladen og gradvist erstatter de skadelige mikrober, herunder patogener. En effektiv fjernelse af skadelige mikrober er afgørende for at mindske spredningen af sygdomme.

Sundere omgivelser

Regelmæssig brug af probiotiske rengøringsmidler resulterer i renere overflader i længere tid, da de anvendte probiotiske mikrober fortrænger de skadelige mikrober, såsom patogener.

Fjerner biofilm

De probiotiske bakterier bekæmper organisk snavs, hvilket svækker den eksisterende biofilm og forhindrer dannelsen af ny. Dette er også med til at fjerne lugten. Desuden efterlader den probiotiske rengøring ingen lugt.
Biofilm er en tynd hinde af mikroorganismer. Biofilm findes overalt i naturen som belægninger på faste og fugtige eller våde overflader.

Svanemærket

Miljømærket opstiller en række strenge kriterier for probiotiske rengøringsmidler:
produkter, der indeholder mikroorganismer, skal udvise ekstraordinær rengøringsevne ud over de generelle rengøringskrav.

Hvordan virker probiotiske rengøringsmidler?

Probiotiske Kiilto Pro rengøringsprodukter indeholder mikrober af ikke-skadelige bakterier, som findes naturligt i vores miljø. Mikroberne forbliver på overfladen længe efter rengøringen og forbliver levedygtige og i stand til at aktiveres i nærvær af snavs, hvilket giver langsigtede rengøringsfordele.

Vil du vide mere?

Et nyt perspektiv på daglig rengøring

Rengøring med probiotiske rengøringsprodukter resulterer i en længerevarende effekt og forhøjet hygiejneniveau. Metoden fjerner ikke kun snavs og skadelige mikrober (patogener), men reducerer også livscyklussen for skadelige mikrober. Probiotika forbliver effektivt mellem rengøringerne.

Probiotiske produkter anvendes på samme måde som almindelig rengøringsprodukter. Se de enkelte produkters brugsanvisninger for vejledning.

Probiotiske rengøringsmidler fungerer særligt godt i offentlige rum, som eksempelvis skoler, børnehaver, pauserum, hoteller, restauranter, tankstationer, offentlige toiletter, plejehjem og hospitaler. Ved regelmæssig brug kan den mikrobielle population, der vokser på overfladerne, omdannes til en stabil mikrobiota, der er sikker for sundheden og miljøet, samtidig med at den tager plads fra patogener.

1. De probiotiske mikrober producerer en række forskellige enzymer.
2. Disse enzymer nedbryder derefter organisk snavs på overfladen.
3. De nedbrudte snavsmolekyler bliver mindre og er dermed nemmere at rengøre, næste gang overfladen gøres rent.
4. Samtidig forbedrer den enzymatiske proces, som nedbryder snavset, probiotikas evne til at fortære snavsmolekylerne.

Kiilto Pro Universal Probio & Svanemærket

Det nyeste medlem af vores sortiment, Kiilto Pro Universal Probio, er et af markedets første probiotiske rengøringsmidler til erhverv, som også er certificeret med Svanemærket.

Kriterierne for mærkningen siger, at produkter, der indeholder mikroorganismer, skal udvise ekstraordinær rengøringsevne ud over de generelle rengøringskrav. Derudover er det også et krav, at de probiotiske mikroorganismer i rengøringsmidlet er påvist at være sikre, naturligt forekommende og GMO-frie. Mikroorganismer må heller ikke være resistente over for antibiotika. Endelig betyder Svanemærket, at de stoffer, produktet indeholder, har så lille en miljøpåvirkning som muligt, og at produktet er sikkert at benytte.

De strenge kriterier for Svanemærket sætter også to begrænsninger for et probiotisk rengøringsmiddel: Svanemærkede produkter er ikke beregnet til overflader i kontakt med fødevarer og er ikke egnet til spray- og skumrengøring.

Kiilto Pro Universal Probio opfylder kriterierne og er blevet certificeret ikke kun med Svanemærket men også med allergi-mærket tildelt af det finske Allergi-, Hud- og Astmaforbund. Dette mærke er en indikation på, at produktet normalt ikke forårsager hudirritation eller udløser symptomer på duftfølsomhed, allergier eller astmareaktioner. Selvom produkterne er produceret af naturlige materialer og er sikre, er det fortsat klogt at følge instruktionerne og bruge passende beskyttelsesudstyr.

En voksende probiotisk produktportefølje

Vores RDI udvikler og tester løbende nye produktformler indeholdende probiotika. Den nuværende probiotikaportefølje omfatter produkter til daglig rengøring af forskellige rum, probiotisk lugtfjernelse og et fedtopløsende middel til professionelle køkkener.

Læs mere om probiotisk rengøring

Probiotisk rengøring i korte træk

  • Længerevarende effekt og forhøjet hygiejneniveau
  • Forbedret rengøringseffekt
  • Sundere omgivelser
  • Reducering af skadelige mikrober
  • Probiotika producerer enzymer, der nedbryder organisk snavs
  • Fjerner biofilm og forhindrer dannelsen af ny
  • Fungerer som lugtkontrol
  • Sikkert at benytte
  • Probiotika og de enzymer, de producerer, er 100% økologiske og naturligt fremkomne


Vil du vide mere?

Få tilsendt whitepaperen om probiotisk rengøring ved at udfylde dine oplysninger herunder:

Relaterede artikler