Afkalkning af opvaskemaskine

Et effektivt produkt og de rigtige værktøjer gør det let at fjerne genstridigt kalk.

På grund af vandets hårdhed opbygges der over tid kalk i en opvaskemaskine. For at sikre rene tallerkener og forlænge opvaskemaskinens levetid bør du afkalke maskinen ofte. Afkalkning kræver et surt rengøringsmiddel som Kiilto Pro Kalk, der er udviklet til professionelle køkkener.

Læs her, hvordan du afkalker opvaskemaskinen mest hensigtsmæssigt.

  1. Tøm opvaskemaskinen for vand. Sæt overløbsrørene, der bruges som afløbsventiler, på plads.
  2. Hæld forsigtigt noget ufortyndet Kiilto Pro Kalk på områderne med kalk. Lad det sidde i cirka 5 minutter.
  3. Børst de værste aflejringsområder med en hård børste eller en skuresvamp. Brug ikke ståluld.
  4. Fyld opvaskemaskinen med vand. Tilsæt 5 liter Kiilto Pro Kalk pr. 100 liter vand (5 l/100 l). Husk at slukke for dosering af opvaskemiddel, hvis det er muligt.
  5. Lad opvaskemaskinen køre i 5-10 minutter. Kiilto Pro Kalk opløsningen renser også de indre rør og dyser.
  6. Tøm maskinen for vand og Kiilto Pro Kalk opløsningen. Hvis det er nødvendigt, kan du børste forsigtigt på opvaskemaskinens overflader. Skyl indersiden af ​​opvaskemaskinen forsigtigt ved at sprøjte med lunkent vand. Vær særlig opmærksom på pålæsnings-, tørrings- og aflæsningsområder på transportbåndsopvaskemaskiner.
  7. Fyld opvaskemaskinen på normal vis, og lad maskinen køre i 5-10 minutter for at øge rengøringsprocessen og for at neutralisere mulige syrerester. Du kan derefter begynde at vaske det beskidte service eller tømme tankene og slukke maskinen.

Se vores instruktionsvideo her: