Kiilto Pro Natura

Hvad påvirker miljøet mest?

Når vi udvælger de fokusområder, hvor vi med vores handlinger vil være med til at passe på miljøet, er det vigtigt at vælge områder med en betydelig indvirkning. Ved at fokusere på de ting, der har størst effekt, kan vi gøre den størst mulige forskel.

Råmaterialer

Produktion af råvarer har en enorm indflydelse på klimaet. Kiilto kræver, at alle vores leverandører af råvarer forpligter sig til en mere bæredygtig råvareproduktion.

Forbrug

Korrekt anvendelse af produkterne mindsker klimabelastningen. Doseringsinstruktioner og test af produktets effektivitet fungerer som retningslinjer for et mere bæredygtigt forbrug.

Cirkulær økonomi

Ressourceeffektivitet og cirkulær økonomi er afgørende. Hele ideen med Kiilto Pro Natura er baseret på cirkulær økonomi, og at alle ingredienser vender tilbage til kredsløbet
og kan genbruges.

Banebrydende forandring gennem partnerskab og innovation

Miljøet står over for alvorlige udfordringer. For at ændre retningen i udviklingen har vi brug for innovation og handling. ​Ud over vores kontinuerlige arbejde med vores løfte til miljøet, har vi forpligtet os til at være en virksomhed, der gør det muligt for vores kunder at nå deres bæredygtighedsmål.

Ligesom vores kunder, har vi i Kiilto et mål om at reducere emissioner, bruge færre nye råmaterialer og reducere mængden af affald hvert år – for at nævne nogle få af vores forpligtelser. Kiilto investerer meget i RDI, og vores egne udviklere er hele tiden fokuseret på at finde anderledes og bedre måder at gøre tingene på. Gennem denne innovative proces blev Kiilto Pro Natura født.

Lær hvordan Natura produkter bliver fremstillet

I udviklingen af Natura-mærkede produkter er hele livscyklussen taget i betragtning: råmaterialer, produktion, forbrug, bortskaffelse og genanvendelse. Der stilles høje krav ikke kun til miljøvenlighed, men også til sikkerhed og kvalitet.

Kiilto Pro Natura – løsninger til ansvarlig rengøring

Kiilto introducerede Natura-serien med baggrund i tankegangen om cirkulær økonomi. Ved at vælge et produkt fra Kiilto Pro Natura-serien kan du stole på, at hele forsyningskæden er blevet nøje overvejet. Adskillige bæredygtige valg, pakket ind i én samlet pakke.

  • Svanemærket
  • Astma- og allergimærket
  • Ansvarlig rengøring uden at gå på kompromis med effektiviteten
  • Sikker og brugervenlig

“Vores kunder vælger Kiilto Pro Natura, fordi de med Natura-produkter kan nyde resultaterne af effektive, sikre og brugervenlige produkter, samtidig med at de nemmere kan nå deres egne miljømål.”

Tiina Laurén, Solutions Manager, Kiilto

Mange af Kiiltos professionelle rengøringsprodukter har allerede Svanemærket. Certifikatet betegner miljøvenlige produkter med minimal klimapåvirkning gennem hele deres livscyklus. Svanemærket sætter begrænsninger for, hvilke produktkategorier, der kan søge om miljømærket. Alle Natura-produkter, der er berettiget til certificeringen, har fået den.

Svanemærket har stærke kriterier, men Natura-serien går et spadestik dybere: Alle vores Natura-produkter er parfumefri. De fleste af dem har også det finske Allergi-, Hud- og Astmaforbunds mærke. Mærket angiver, at produktet normalt ikke vil forårsage hudirritation eller udløse symptomer på duftfølsomhed, allergier eller astma-reaktioner.

Interesseret i at høre mere?

En konstant voksende produktlinje

Kiilto har som mål at være førende i miljøspørgsmål. Vores team af udviklere tester løbende nye produktformler, der er lavet af fuldt fornybare materialer. Natura-serien omfatter produkter til daglig rengøring af forskellige rum, herunder rengøring af glas- og spejle, opvask og rengøring af overflader i professionelle køkkener. Kiilto Pro Natura-produkter kan kendes på det grønne Natura-mærke.

Download vores Kiilto Pro Natura brochure her

Med det komplette CO2-fodaftryk i tankerne

Et produkts CO2-aftryk påvirkes ikke kun af de anvendte råvarer men også af, hvor de kommer fra, hvordan produktet fremstilles, måden hvorpå det pakkes.

Vidste du, at emballage lavet af genbrugsplast kan have op til 50 % mindre CO2-aftryk
sammenlignet med ny emballage?

Innovativ emballage til Kiilto Pro produkter

Kiilto har, som nogle af de første, udviklet emballage af genbrugsplast til professionelle rengøringsprodukter. Idéen udsprang af et ønske om ikke kun at tilbyde miljømærkede produkter, men også at pakke dem på en mere miljøbevidst måde.

Emballagen til Kiilto Pro Natura-produkter er lavet af genbrugsplast, hvor det er muligt, og altid under hensyntagen til brugersikkerheden.

  • Mange af vores 1-liters emballager er lavet af 100 % genbrugte plastflasker
  • Mange af vores 5-liters dunke er lavet af 35% genanvendt plastik
  • Flaskerne med sprayhoved er lavet af 100% genbrugsplast

Målet er hele tiden at øge brugen af genbrugsplast. Dette er vigtigt, da emballagematerialer har stor indflydelse på et produkts samlede CO2-aftryk.

Kiilto Pro Natura logistik

Alle de råvarer, der bruges i Natura-produkter, er vedvarende og kommer fra naturen. Kiilto henter råvaren så lokalt som muligt, ligesom alle Natura-produkterne fremstilles i Finland – tæt på vores kunder i Finland, Skandinavien og Baltikum. Denne bevidste nærhed minimerer lange transportafstande og hjælper os med at mindske unødvendige kulstofemissioner og reducere vores produkters samlede CO2-fodaftryk.