Hygiejne i fitnesscentre

Hver dag er der mange mennesker der træner og bruger faciliteterne i landets fitnesscentre. Det krævr et særligt fokus at holde overflader og udstyr rent og tiltagende for at gøre træningen til en god oplevelse.

I vores guide her finder du information om rengøring af fitnesscentre, haller og andre motionsfaciliteter, herunder rengøring af omklædningsrum, rengøring af udstyr og overflader, forebyggelse af lugtgener og opretholdelse af personlig hygiejne for både kunder og personale.

Daglig rengøring af berøringsflader

Overflader, der ofte berøres af medlemmer og personale, bør tørres af flere gange dagligt med universalrengøringsmiddel og en mikrofiberklud. Disse overflader omfatter for eksempel:

 • Træningsudstyr og tilbehør hertil
 • Dørhåndtag og karme
 • Betalingsterminaler
 • Login skærme
 • Møbler, der bliver benyttet af medlemmer

Tip! Tilskynd medlemmer til at tørre udstyr og enheder af efter brug. En nem måde er f.eks at have engangs vådservietter fugtet med et universal rengøringsmiddel liggende, så det er nemt at gå til.

Til den hurtige aftørring anbefaler vi Kiilto Pro Superquick Spurt, der er et universalrengøringsmiddel på spray, der gør rengøringen til en leg. Du kan også benytte WipeCleans vådservietter, der er fugtet med rengøringsmiddel, som gør aftørringen ekstra hurtig.
Til den større rengøringsopgave anbefaler vi Kiilto Pro Vieno, som er et rengøringskoncentrat, du kan blande op i enten en spand eller en tom påfyldningsflaske.

Den daglige rengøringsrutine i fitnesscentre o.lign bør også omfatte regelmæssig rengøring af andre overflader og gulve med et universalrengøringsmiddel.

Rengøring af omklædningsfaciliteter, brusere og toiletter

Rengøringen af omklædningsrum, bruseområder og sanitære faciliteter er afgørende for komforten ved at bruge fitnesscenteret. Det er især vigtigt at rengøringen af berøringsfladerne i disse rum er veludført. Derudover er det vigtigt at sikre at der altid er fyldt op af toiletpapir, engangshåndklæder og rengøringsmidler.

Sørg også for at rengøre håndvaske, toiletsæder og brusere regelmæssigt. Dette forhindrer spredning af mikrober og dannelse af aflejringer i disse områder.

Slip af med den ubehagelige lugt

Lugten af sved kan nemt klæbe sig til udstyr. Ved at anvende Kiilto Pro Odor Stop kan du fjerne og forhindre ubehagelige lugte. Odor Stop er et probiotisk produkt baseret på kraftfulde probiotiske sporer, der effektivt fjerner uønskede lugte fra organisk materiale som sved, opkast, urin og afføring. På grund af sporernes karakter begynder den lugtfjernende virkning 12 timer efter brug. Selve produktet har en behagelig duft. Regelmæssig brug af probiotiske produkter holder den mikrobielle vækst på overfladen på et sikkert og sundt niveau.

Frisk også omgivelserne op med Kiilto Pro Spring Garden på toiletter og i omklædningsrum, så brugerne får en positiv og behagelig oplevelse.

Personlig hygiejne i fitnesscentret

Skal medlemmerne i fitnesscentret forkæles og have en god og positiv oplevelse, kan håndsæbe og -desinfektion med fordel til rådighed. Produkter til krops- og hårvask i brusefaciliteterne forbedrer medlemmerne kundeoplevelse og giver et godt helhedsindtryk.

Tip! Ved at placere dispensere med hånddesinfektion nær indgange, ved receptionen, i omklædningsrum og langs gangarealer bliver medlemmerne automatisk opfordret til at udføre god håndhygiejne.

Husk den gode fitnesshygiejne

Ser du på hygiejnen fra en kundes perspektiv? Hvert medlem kan bidrage til et rent og sikkert træningsmiljø.
Husk disse hygiejne-relaterede regler:

 • Kom i rent sportstøj og undgå overdrevne, stærke dufte.
 • Brug fodtøj beregnet til sportsfaciliteter og følg eventuelle retningslinjer vedrørende deres brug.
 • Oprethold god håndhygiejne. Vask dine hænder, når du kommer og går, og brug håndsprit efter behov.
 • Medbring dit eget håndklæde for at tørre sved væk fra udstyr og overflader. Hvis træningscenteret stiller rengøringsservietter til rådighed til rengøring af udstyr, skal du bruge dem.
 • Returner udstyret til det anviste sted efter brug.
 • Sørg også for regelmæssig rengøring af dine personlige ejendele, såsom vandflasker, telefoner og høretelefoner.

Relaterede sider