Desinfektion af sekretpletter

Sekretpletter bør altid fjernes, så snart de opdages, da de medfører en risiko for infektion. Husk at bruge personlig beskyttelse under desinficering.

Effektiv fjernelse af sekretpletter øger den gode hygiejne i faciliteterne, forbedrer sikkerheden og bidrager til bekæmpelse af infektioner. Sekretpletter bør altid desinficeres, så snart de opdages for at minimere risikoen for infektion.

Rengøring af sekretpletter udføres som en to-trins desinfektionsproces.

Desinfektion af sekretpletter

  1. Brug beskyttelseshandsker
  2. Absorber pletten i en engangsserviet
  3. Smid servietten og handskerne i en affaldspose
  4. Tag et par nye handsker på
  5. Fugt en ren serviet med et desinfektionsmiddel
  6. Tør det snavsede område rent
  7. Smid den brugte serviet og handskerne i en affaldspose
  8. Desinficere dine hænder

Til step 2 kan WipeClean Universal benyttes, da den kun rengør og ikke indeholder desinfektionsmiddel.
Til step 5 anbefaler vi enten WipeClean Ethanol Disinfection 80% eller WipeClean Chlorine Disinfection alt efter plettens type.

Grundig hygiejnepraksis er en del af sikkerheden

Opkast, slim, spyt, pus, afføring, urin, blod og andre kropslige sekreter fra mennesker eller dyr er grobund for patogener og kan udgøre en betydelig risiko for infektion. Derfor er hurtig desinfektion og fjernelse af pletterne fra kropsvæsken ethvert medarbejders ansvar.

Et kit til sekretpletter

Det nødvendige værktøj til pletfjernelse og desinfektion bør placeres på et aftalt sted for hurtig adgang for personalet. Sekretplet-sættet gør pletfjernelsen nemmere, når alt hvad du har brug for er på ét sted. Du kan også udskrive retningslinjerne, der skitserer trinene og produkterne til metoden, så det er nemt at gå til.

Sættet kan evt. indeholde instruktioner, beskyttelseshandsker/engangsbeskyttelseshandsker, engangsforklæder, åndedrætsværn og de nødvendige desinfektionsmidler og rengøringsredskaber, håndsprit, affaldsposer og engangshåndklæder.

Det desinfektionsmiddel, der anvendes til desinfektion af sekretpletter, bør vælges omhyggeligt, og de medfølgende instruktioner for dets brug skal følges for at sikre effektiv og sikker desinfektion. Før du fjerner en sekretplet, er det vigtigt at sikre, at desinfektionsopløsningen har den korrekte effekt og ikke er udløbet.

Relatede sider