Sådan vælger du det rette produkt til din opvaskemaskine

At servicet er rent og indbydende er lige så vigtigt som den mad, du serverer. De produkter, der bruges til professionel opvask skal garantere et pletfrit resultat uden at gå på kompromis med miljøet eller din tid. Vi tilbyder en bred vifte af effektive opvaskemidler, der sikrer, at dit pletfri service vil imponere både kunder og fødevarestyrelsens inspektører. Læs denne guide og bliv klogere på, hvilke opvaskemidler, der passer bedst til dit køkken.

Rengøringsfaktorer

Flere faktorer skal tages i betragtning for at opnå et hygiejnisk resultat:

 • Den tid, der er afsat til rengøringen
 • Temperatur
 • Medarbejderens faglige viden og kompetence
 • De redskaber og maskiner, medarbejderen har til rådighed
 • De rengøringsmidler, medarbejderen har til rådighed

Ved maskinopvask er det brugerens ansvar at sørge for, at der tilsættes korrekte opvaskemidler til processen. Disse vælges ud fra funktionerne i de forskellige køkkenfaciliteter, deres udstyr og brugerpræferencer såsom brugervenlighed, miljøpåvirkning og effektivitet.

Opvaskemidler og afspænding

Typisk kræver maskinopvask to typer produkter; et opvaskemiddel til at gøre servicet rent, og et afspændingsmiddel, som fremskynder tørretiden og giver prikken over i’et til pletfri service. Den varme temperatur på skyllevandet sikrer, at opvasken desinficeres.

Overvej desuden følgende, når du vælger produkter til din opvask:

 • Type af opvaskemaskine (underbordsmodel, tunnelopvaskemaskine mm.)
 • Installationskrav
 • Lokale vandforhold
 • Køkkenets størrelse
 • Ledig plads til opbevaring
 • Sikkerhed
 • Brugervenlighed
 • Miljøpåvirkning
 • Kapacitet
 • Pris
 • Tilgængelighed hos forhandleren

Flydende opvaskemidler

Flydende opvaske- og afspændingsmidler kommer i forskellige størrelser, fra små 5-liters dunke til 800-liters beholdere, der giver mulighed for køkkenfaciliteter i alle størrelser og vaskefrekvenser. De store containere giver en økonomisk mulighed for store industrikøkkener. Baseret på den justerede dosering pumpes væsken direkte ind i vasketanken, hvor den blandes med varmt vand. Kiiltos produktsortiment omfatter mange svanemærkede muligheder, såsom Kiilto Pro MD Green til opvask og Kiilto Pro Restia Rinse-Aid til afspænding. Kiilto tilbyder også opvaskemidler i block systemer, som forbedrer arbejdssikkerheden gennem et lukket kredsløb.

Opvaskemiddel i fast form

Hvis du ønsker en sikker, ubesværet og præcis dosering af opvaskemiddel, tilbyder vi Kiilto Pro MD Block systemet, som er kompakt opvaskemiddel i fast form. Der er produkter til alle vandforhold, aluminium og et produkt udviklet specielt til hårdt vand. Dispenseren monteres på væggen, hvorved dunke og slanger kommer væk fra gulvet. Det giver større sikkerhed og bedre plads i køkkenet.

Block systemet er ideelt til hætteopvaskemaskiner og tunnelopvaskemaskiner. Til mindre maskiner anbefaler vi flydende alternativer.

Andre kemikalier til maskinopvask

Udover de grundlæggende produkter til opvask tilbyder Kiilto også specialkemikalier, som er udviklet til at udføre specifikke funktioner i opvaskeprocessen.

Desinficerende rengøring

Regelmæssig desinficerende rengøring kan forhindre uønskede bakterier og skimmelsvamp i at samle sig inde i opvaskemaskinen. For eksempel kan bakterier dannes på de indvendige overflader af hætten, fordi den ikke er i kontakt med det varme vand under en normal opvaskecyklus. Opvaskemaskineproducenter anbefaler ofte at bruge ikke-skummende, alkoholbaserede midler til desinficerende rengøring, f. eks Kiilto Pro Antibact eller Kiilto Pro Easydes.

Iblødsætningsmidler

Hvis du efterlader for store madrester på servicet, før du fylder opvaskemaskinen, kan det forårsage tilstopning af dyser og filtre. Iblødsætning hjælper med at løsne og fjerne mad fra forskellige materialer såsom rustfrit stål, bestik og glas, før selve opvasken sættes i gang. Kiilto tilbyder iblødsætningsmidlet Kiilto Pro Active Dip, der samtidig har en blegende effekt.

Afkalkning

Opvaskemaskinens evne til at opnå optimal varmetemperatur kan kompromitteres af, at der dannes kalk omkring varmeelementerne. For at sikre, at din opvaskemaskine fungerer efter hensigten og sikrer det bedst mulige resultat, er afkalkning altafgørende, og dette bør gøres med jævne mellemrum. Til afkalkning anbefaler vi Kiilto Pro Kalk, et stærkt surt middel, der effektivt fjerner aflejringer. Læs mere om afkalkning her.

Eksperter tæt på dig

Mangler du hjælp til at vælge det rette produkt til dit køkken, er du velkommen til at kontakte os her. Så er vi behjælpelige med at svare på dine spørgsmål.