Hygiejnisk vask af tekstiler

Normal maskinvask er ikke altid nok ved rengøring af tekstiler – i nogle situationer, som for eksempel ved virusinfektioner, skal der ekstra foranstaltninger til.

Tilstrækkelig hygiejne for tekstiler i sundhedsvæsenet kan sikres ved separat at anvende Kiilto Erisan Oxy+, som er et CE-mærket desinfektionsmiddel, samt Kiilto Oxy Wash vaskebooster.

Hver dag stilles der krav til renlighed og god hygiejne, også når det kommer til vask af tekstiler. I sundhedssektoren er der fra tid til anden situationer, der kræver en ekstra indsats for at fastholde den høje hygiejne. Her er Kiilto Erisan Oxy+ og Kiilto Oxy Wash gode hjælpere.

Når du bruger Kiilto Oxy Wash vaskebooster, skal der kun benyttes halvdelen af den anbefalede dosis af det primære vaskemiddel. Hvis der ikke bruges en separat vaskebooster i vaskemaskinen, skal vasketøjet vaskes ved en temperatur
på 90° C for at sikre den nødvendige hygiejnestandard.

Lignende tekstiler skal vaskes sammen, og mikrofibertekstiler skal altid vaskes adskilt fra andet vasketøj. Følg instruktionerne på maskinen. Ved håndtering af snavset vasketøj skal du bruge engangshandsker og bruge åndedrætsværn for at undgå virusinfektion. Fjern beskyttelseshandsker på den korrekte måde, og udøv god håndhygiejne ved at vaske dine hænder omhyggeligt med varmt vand og sæbe. Tør dine hænder godt efter vask, og husk at bruge fugtighedscreme.

Inden vasketøjet tages ud af maskinen, desinficeres vaskemaskinens dør og tætninger med WipeClean Chlorine Disinfection eller Antibac overfladedesinfektion. Håndtér altid vaskede tekstiler med rene engangshandsker.

Hvis det ikke er muligt at håndtere snavset vasketøj i separate lokaler adskilt fra rent vasketøj, skal du sørge for regelmæssig desinfektion af overfladerne efter håndtering af både snavset og rent vasketøj. Dette er med til at sikre, at overflader ikke overfører bakterier og vira til allerede vaskede tekstiler.

Produkter nævnt i ovenstående

Læs mere om vores Kiilto Oxy Wash her eller download filen.