Hygiejne i sauna og dampbad

Vigtigheden af at opretholde et højt hygiejneniveau i saunaer kan ikke overvurderes. Ligesom i spa- og swimmingpoolområder er saunaer et varmt og fugtigt miljø, hvor der hurtigt bliver grobund for skadelige mikrober. Læs vores guide til grundig rengøring her.

Vigtigheden af at opretholde et højt hygiejneniveau i saunaer og dampbade kan ikke overvurderes. Ligesom i spa- og poolområder er der et varmt og fugtigt miljø, der hurtigt kan blive grobund for skadelige mikrober, især ved mange besøgende. Derfor skal saunaer og dampbade rengøres ofte, og rengøring flere gange dagligt kan være nødvendigt.

Rengøring af sauna og dampbad foregår med et alkalisk rengøringsmiddel. Til rengøring af dampbad bør der anvendes et klorbaseret rengøringsmiddel pga. den høje luftfugtighed, hvor mikroorganismer trives godt. Da klor ikke tåler varme, er det vigtigt, at saunaen/dampbadet afkøles inden rengøring.

Kalkaflejringer, der ophobes på saunaens vinduer, glasdøre og gulve fjernes jævntligt med et afkalkningsmiddel.

Daglig rengøring af sauna og dampbad

  1. Skyl gulvet med rent vand for at fjerne løst snavs.
  2. Rengør gulvafløb (se side 11).
  3. Skyl de vaskbare overflader som bænke, nakkestøtter og skamler med varmt vand.
  4. Påfør rengøringsmiddel. Brug almindelig dosering eller skum, hvis materialerne kan tåle det. Lad virke i 5-10 minutter.
  5. Skrub med skuresvamp eller børste.
  6. Skyl grundigt med varmt vand og derefter med koldt vand.
  7. Tør overfladerne grundigt.
  8. Gentag proceduren for gulvet. Brug en skuremaskine.

Anbefalede produkter til rengøring af sauna

Daglig rengøring af infrarød sauna

Infrarød sauna skal rengøres i overensstemmelse med producentens anvisninger. Vær specielt opmærksom på de særlige krav, der er til infrarøde enheder.