Én af Sveriges førende klinikker har fuld tillid til Kiiltos Natura-sortiment

Ryggkirurgisk Centrum (RKC), en førende rygkirurgisk klinik i Sverige, er med til at sætte standarden for en mere bæredygtig sundhedssektor. Deres dedikerede indsats rækker længere end at give patienterne en oplevelse af kvalitet i særklasse – de har også forpligtet til at gøre deres for at sikre fremtiden. De træffer beslutninger for en sikker og mere bæredygtig fremtid hver eneste dag.

Ryggkirurgisk Centrum ligger på Sophiahemmet i Stockholm og tager sig af en bred vifte af spinale og ortopædiske sundhedsproblemer. Fra dygtige kirurger til specialiserede sygeplejersker og fysioterapeuter, behandler de dedikerede RKC behandlere op mod 10.000 patienter og udfører over 1.500 komplekse operationer årligt. At sikre rettidig patientbehandling og prioritering af miljøbevidste valg styrer alle beslutninger, der træffes af denne internationalt anerkendte klinik.

Hélène Disinger, RKC’s kvalitets- og miljøchef, kan prale af over 30 års erfaring på området og har været en drivende kraft i at forme RKC’s bæredygtige praksis siden 2017. Som intern revisor sætter hun en enorm stolthed i RKC’s indsats for at sikre en mere grøn fremtid for sundhedsvæsenet.

“Vores vision hos RKC er at fremme en mere miljømæssigt bæredygtig sundhedsindustri – at levere en omfattende pleje i top kvalitet og samtidig minimere vores miljøpåvirkning,” siger hun.

“Ved at indføre en bæredygtig praksis, samarbejde med ligesindede partnere og forpligte os til løbende forbedringer, stræber vi hos RKC efter at sætte et eksempel for andre sundhedsudbydere og bidrage til en grønnere og sundere fremtid.”

Hélène Disinger, RKC’s kvalitets- og miljøchef

Jeremia Hartvigson fra Kiilto og RKCs Hélène Disinger er glade for det produktive samarbejde, da de deler de samme mål, når det kommer til bæredygtighed og hygiejnestandarder.

Fremtiden for sundhedsvæsenet skabes én praksis ad gangen

For at minimere deres fodaftryk på miljøet mest muligt, indfører mange udbydere af sundhedspleje miljøbevidste strategier og praksis i hverdagens processer. I 2018 opnåede RKC den prestigefyldte ISO 9001:2015 kvalitetscertificering og ISO 14001:2015 miljøcertificering for at sikre patientsikkerhed, forbedre kundeoplevelsen og stræbe efter miljøvenlig sundhedspleje.

“Som sundhedspersonale er det afgørende at holde sig opdateret om den nyeste forskning, bedste praksis og teknologiske fremskridt,” understreger Disinger. “I bund og grund balancerer et bæredygtigt sundhedsvæsen mellem at levere sundhedsydelser af topkvalitet og samtidig beskytte miljøet, hvilket fremmer en sundere og bæredygtig fremtid for både sundhedspleje og planeten.”

RKC’s ambitiøse miljøpolitik er noget, der vedrører hele personalet, lige fra forskning til praktiske hverdagshandlinger, der spreder sig som ringe i vandet.

“I alt, hvad vi foretager os, ligger en forpligtelse til at sikre bæredygtig og miljøvenlig sundhedspleje – fra omfattende genbrugsprogrammer og affaldsreduktion til vores prioritering af miljøbevidste rengørings- og desinfektionsmidler eller investering i energieffektive teknologier,” afslører Disinger. “Vi tilbyder også regelmæssige træningssessioner og workshops for at uddanne vores personale om bæredygtig sundhedspleje. Dette inkluderer at øge bevidstheden om energibesparelse, affaldsreduktion og vigtigheden af miljøvenlige tilgange i deres daglige arbejde.”

Effektivitet og sikkerhed møder ansvar

Fordi sundhedssektoren er stramt reguleret på alle fronter, er det ikke helt ligetil at investere i miljøvenlige løsninger. Hos RKC tænkes miljøbevidsthed ind i hele forsyningskæden.

“Sundhedsplejen er afhængig af komplekse globale forsyningskæder for medicin, medicinsk udstyr og andre ressourcer. Det kan være en udfordring at sikre bæredygtighed gennem disse forsyningskæder, som omfatter ansvarlig indkøb, etisk produktion og affaldsreduktion,” påpeger Disinger. “Effektivt samarbejde og gennemsigtighed mellem leverandører er afgørende.”

Se Kiilto Pro Natura-produkter i aktion. Videoen demonstrerer også en ATP-test udført på operationsstuen, hvor overfladen rengjort med Kiilto Pro MD Des IPA 45+ får en score på 8, et godt stykke under den maksimale grænse på 20, der kræves for en operationsstue.

For at nå deres miljømål implementerede RKC tilbage i efteråret 2022 Kiiltos innovative Kiilto Pro Fusion doseringssystem sammen med Kiilto Pro Vieno og Kiilto Pro Sanitop rengøringsmidler, der er en del af Kiilto Pro Natura-serien. Den præcise dosering, som Kiilto Pro Fusion doseringssystemet leverer, hjælper med at optimere forbruget af de anvendte produkter, så under- og overdosering undgås.

“Beslutningen om at skifte til Kiilto Pro Fusion doseringssystemet, kombineret med brugen af plantebaserede Kiilto Pro Vieno og Kiilto Pro Sanitop rengøringsmidler, afspejler et strategisk valg om at tilpasse os en bæredygtig og miljøvenlig praksis,” siger Disinger. “Kiilto passer naturligt som partner for RKC, da vi deler de samme værdier om kvalitet, sikkerhed og løbende forbedringer for at fremme bæredygtig udvikling.”

Kiilto Pro Natura – én pakke omfatter adskillige ansvarlige valg

Kiilto er i høj grad bekendt med ikke kun kriterierne for sundhedssektoren og professionel hygiejne, men har også i høj grad fokus på de udfordringer og især muligheder, der følger med. Det emballageaffald, der skabes ved brug af rengøringsmidler, er bestemt én udfordring, men på den anden side giver vedvarende råvarer mulighed for at reducere miljøbelastningen.

“Den øgede brug af genbrugsplast og løsninger inden for cirkulær økonomi har allerede reduceret vores energispild markant,” forklarer Tiina Laurén, Kiiltos Professional Cleaning Solution Manager. “Vi er nødt til at søge efter råvarer produceret lokalt for at minimere transportemissioner og samtidig etablere logistisk fornuftige forbindelser, der kan sikre transportmetoder med lav emission.”

Ifølge Laurén skal fagområdet for professionel hygiejne fortsat ihærdigt stræbe efter mere effektive cirkulære løsninger og CO2-neutralitet i fremtiden.

“Vi har en fantastisk mulighed for at bidrage til fælles miljømål,” siger Laurén med entusiasme. “Udvalget af vedvarende råmaterialer udvides konstant, hvilket muliggør udviklingen af et bredere sortiment af Kiilto Pro Natura rengøringsmidler og introduktionen af nye miljømæssige innovationer til vores kunder.”

Mens det at finde sikre og effektive løsninger uden tvivl er det primære fokus i sundhedsvæsenet, har årtiers udvikling og forskning i samarbejde med kunderne resulteret i kompromisløse miljøvenlige løsninger. Kiiltos løfte til miljøet er tydeligt i Kiilto Pro Natura-serien.

“Produkterne i Kiilto Pro Natura-serien er lavet af fossilfri, bionedbrydelige og vedvarende råmaterialer, hvilket sikrer, at deres brug ikke bidrager til øgede kuldioxidniveauer. Pakkerne, der er lavet af genbrugsplast, tager altid brugersikkerheden i betragtning,” uddyber Laurén stolt. “Ved at vælge Kiilto Pro Natura-serien, kan vores partnere stole på, at hele kæden, fra råvarer til produktion, brug og bortskaffelse af produktet, er blevet nøje overvejet ud fra et miljømæssigt perspektiv. Hvert produkt omfatter adskillige ansvarlige valg.”

Kiilto Pro Natura

  • Fremstillet af fossilfri, bionedbrydelige og vedvarende materialer.
  • Der er taget højde for hele livscyklussen fra råvarer, produktion, brug, bortskaffelse til genbrug. Der stilles høje krav ikke kun til miljøvenlighed, men også til sikkerhed og kvalitet.
  • Emballagerne til Kiilto Pro Natura-produkter er lavet af genbrugsplast, hvor det er muligt, altid med fokus på brugersikkerheden.

Udarbejdet i samarbejde med: RKC
Original tekst: Mira Ahola 
Oversættelse: Nicoline Mailund Østerkjerhuus
Kiilto Images: Mikko Uosukainen