Daglig rengøring af opvaskemaskiner

En ordentligt rengjort opvaskemaskine sikrer rent service.

I storkøkkener rengøres opvaskemaskiner dagligt ved hjælp af et universalmiddel som Kiilto Pro Forte udviklet til professionelle køkkener. En passende rengøringsmetode vælges afhængigt af brugsmængde, vaskeprogrammer og hvilken model opvaskemaskinen er. Læs instruktionerne vedrørende opvaskemaskinen før brug, og følg producentens rengøringsinstruktioner.

Nedenfor kan du læse den generelle vejledning til daglig rengøring af opvaskemaskiner uanset model.

  1. Forbered en spand med Kiilto Pro Forte i henhold til doseringsinstruktionerne.
  2. Sluk for opvaskemaskinen, og tøm den for vand.
  3. Fjern filtre, vaske- og overløbsrør og eventuelle gardiner.
  4. Brug rengøringsopløsningen til at rengøre de indvendige overflader og de fjernede dele af opvaskemaskinen. Skyl med rindende vand.
  5. Lad hætten stå åben, mens maskinen tørrer.
  6. Tør opvaskemaskinens ydre overflader af med en klud fugtet med opløsningen.
  7. Sørg for, at resten af opvaskeområdet også er rent. Vask de omkringliggende gulve dagligt, og rengør alle diske i overensstemmelse med rengøringsplanen.


Inden du bruger opvaskemaskinen, skal du sørge for, at maskinen er ren, og at de fjernede dele er på plads. Sørg for, at der er nok opvaske- og afspændingsmiddel på. Den daglige rengøring af opvaskemaskinen bliver lettere, hvis du fjerner løst snavs, forskyller tallerkener og køkkenredskaber med lunkent vand og lægger dem korrekt i kurven.

Opvaskemaskinens vand kan skiftes midt på en arbejdsdag, endda mere end en gang om nødvendigt. Hvis mængden af snavs bliver for stor, vil maskinen ikke kunne vaske ordentlig af. Forbedr din ergonomi, for eksempel ved at bruge en børste med et langt håndtag, når du rengør opvaskemaskinen.