Sammen har vi kompenseret for 600.000 CO2-udledning

I 2022 besvarede vores kunder 2.543 kundeundersøgelser. I år vil den internationale 4H Youth Organisations Seedling Action-planteprogram plante lige så mange træer. Hvert træ plantet binder kulstof og bidrager dermed til at afbøde klimaændringer. De 2.543 træer kompenserer for omkring 600 ton CO2-udledning og muliggør arbejde til 25 unge mennesker.

Kiilto har siden 2019 haft et samarbejde med vores to partnere, Taimiteko og 4hsuomi, om at plante et træ for hver kundefeedback, vi får hvert år. Målet med kampagnen er at kombinere vores måling og forbedring af kundeoplevelser med de omfattende miljøinitiativer, der går på tværs af hele Kiilto koncernen.

“Tak skal du have! Det er det vigtigste budskab, vi ønsker at give til vores kunder. Når vi udvikler vores drift, afspejles det forhåbentligt positivt direkte i vores kunders hverdag, men det er kun rimeligt også at give vores vigtigste interessentgrupper mulighed for at deltage i bæredygtigheds- og miljøarbejdet i et bredere perspektiv. Og det er naturligvis dejligt, at vores kunder ønsker at deltage aktivt i kampagnen”, siger Miikka Haapa-aho, Business Area Director, Construction.

“Vi ønsker at gøre endnu mere i 2023, især når det kommer til at lære mere om kundernes oplevelse. Det betyder, at vi sender flere spørgsmål med håb om flere svar, der ikke kun forbedrer vores relationer, men også planter flere træer,” tilføjer Miikka.

Business Area Director, Professional Hygiene, Henrik Skibrek glæder sig også over indsigten og ideerne til den videre udvikling af Kiiltos daglige drift.

”En kundeorienteret drift kræver aktiv interaktion. Vi håbede på at få god feedback især efter aktiviteter som eksempelvis produkttests, træninger eller møder med Kiiltos kundekonsulenter. Vi har fået en masse nye ideer”, opsummerer Henrik.

Hjælper med at ansætte unge

Kiiltos samarbejde med Taimiteko-programmet startede i 2019. Ud over de træer, der skal plantes, har Kiilto kompenseret for emissioner fra f.eks. rejser.

Taimiteko – Seedling Action er resultatet af 4H’s pilotprojekt, som har til formål at plante 10.000 hektar ny skov inden 2030, hvilket svarer til omkring 20 millioner træer. Taimiteko fungerer også som en beskæftigelsesaktivitet, da det giver sommerjob med at plante frøplanter, især til unge under 18 år, som stadig er uden for arbejdsmarkedet.

Formålet med planteprogrammet er at ansætte unge og øge kulstofdræn ved at plante træer i områder, der ikke har været aktive i skovbrug eller landbrug i årtier.

Kuldioxidkompensationsberegningerne for Taimiteko er baseret på beregninger fra eksperter fra Finlands Naturressource Institut. Ud over de træer, der skal plantes som resultat af svarene på kundeundersøgelser, vil der blive plantet omkring 8.000 frøplanter på et fire hektar stort areal for at kompensere for Kiiltos udledninger fra rejser. I juni 2022 blev der plantet 5.306 frøplanter, eller lidt over 2 hektar, for Kiilto i Tuuraneva, Virrat i Finland.

Læs mere om Taimitekos formål