Kiiltos ambitiøse vækstplaner i Danmark er drevet af stabil succes, fornyelse og miljøinnovationer

For mange betyder stabilitet, at tingene forbliver de samme, at de ikke ændrer sig. Hos Kiilto, en multidisciplinær virksomhed, der har været i branchen i over 100 år, er stabil succes en mulighed for vækst, en drivkraft bag fornyelse og et springbræt for innovationer.  

Kiilto blev grundlagt i Finland og opererer i dag i 11 lande. Virksomheden planlægger heller ikke at stå stille i fremtiden: visionen ser frem til 2080, mens målet om et CO2-neutralt Kiilto vil blive nået i en meget nærmere fremtid, nemlig inden udgangen af 2028. Sådanne mål kræver rigtig meget samarbejde: Sidste år gik Kiilto bl.a. sammen med Assens Kommune om at indgå en klimapartnerskabsaftale

“Den konstante vækst betyder, at vi er i stand til at investere i innovation, løbende udvikling af personalekompetencer og bæredygtighed i vores aktiviteter,” siger Ina Johansson, Kiiltos HR Business Partner i Skandinavien. 

Ina Johansson, Kiiltos HR Business Partner

Kiilto er blandt de mest succesrige og de største vækstvirksomheder 

I løbet af de sidste tre år har Kiilto været en af de to procent af aktieselskaber i Finland, der har øget deres årlige omsætning med mere end 10 procentpoint hurtigere end gennemsnittet for deres hovedindustri. I 2020 voksede Kiiltos nettosalg med 32 procent. 

Hos Kiilto er vækst dog ikke blot kommet ud af det blå men er båret af en langsigtet indsats. Resultatet er Kiiltos position i Kauppalehtis succesklassificering*, både blandt alle finske virksomheder og blandt de bedste virksomheder i branchen i de sidste ti år. Mindre end 1 procent af virksomhederne i Finland har opnået en kombination af vækst og langsigtet succes i de senere år. 

Desuden blev Kiilto i Danmark tildelt certificeringen Social Ansvarlig 2020 af Assens Kommune for at være en virksomhed, der påtager sig et ekstra socialt ansvar ved at gøre rigtig meget for at tage sig af sine nuværende og fremtidige medarbejdere. Det gælder for eksempel inden for uddannelse, særlige forhold og muligheder for personer med funktionsnedsættelse og/eller et særligt godt arbejdsmiljø med plads til medarbejdere, der af en eller anden grund ikke kan ansættes på helt almindelige vilkår. 

“Vi lægger stor vægt på at være en aktiv del af lokalsamfundet. Og vi er glade for, at vi kan gavne både den enkelte medarbejder, virksomheden og vores samfund ved at give flere mennesker mulighed for at være en del af arbejdsmarkedet,” siger Bo Eriksen, administrerende direktør for Kiilto i Danmark om baggrunden for resultaterne. 

 

Bo Eriksen, administrerende direktør for Kiilto i Danmark

Vækst er en fælles indsats og en måde at tænke på 

Hvordan ser dagligdagen ud hos en bæredygtig vækstvirksomhed? Ideer og initiativer indsamles systematisk, og alle hos Kiilto kan deltage i omfattende forretningsudvikling, for eksempel gennem interne “Kiilto UP” innovationskonkurrencer. Kiilto UP indsamler i øjeblikket idéer til, hvordan de kan udvikle nye forretningskoncepter, som kan hjælpe Kiiltos kunder med at få succes. Der er op til flere eksempler på, at Kiilto UP har været et springbræt for mange nye produkter og løsninger. 

 “Ansatte hos Kiilto opfordres til at deltage i fornyelse og udvikling, både enkeltvist og sammen. Vi skaber muligheder for agile eksperimenter, og fiaskoer ses som muligheder for at lære. Succes kommer kun, hvis vi tør prøve noget nyt sammen. Alle medarbejdere skal føle, at de virkelig har mulighed for at gøre en forskel, ellers kommer vi ikke fremad,” forklarer Johansson. 

Vækst alene motiverer ikke – mål skal inspirere 

Ifølge personaleundersøgelsen opfatter medarbejderne hos Kiilto virksomhedens målsætninger som vigtige: i den seneste medarbejderundersøgelse betragtede 92 procent af medarbejderne hos Kiilto virksomhedens driftsprincipper og mål som enten helt eller meget positive. Vækst er ikke et mål i sig selv, det er et middel til at nå fælles mål. “Vækst kræver meningsfulde mål, som medarbejderne ønsker at forpligte sig til. Især er vores løfte til miljøet noget, der inspirerer os alle, og som vi er virkelig stolte af,” siger Ina Johansson.  

 

 

— 

* Kauppalehti er en af Finlands førende erhvervsaviser. Dataene er baseret på Alma Talent Information Services og Kauppalehtis 2020-liste over finske aktieselskaber. Virksomhedernes succes scores i deres egen størrelseskategori sammenlignet med både alle virksomheder i Alma Talents database og andre virksomheder i branchen. Resultatet gælder Kiilto Family Group som helhed. På listen var Kiilto både vækstvirksomhed og bedste virksomhed med langsigtede resultater over 10 år. Certifikatet som vækstvirksomhed udstedes til to procent af finske aktieselskaber. Virksomhedens egenskaber, der førte til opnåelsen af certifikatet, er blandt andet veletableret drift, stabil vækstudvikling, gode resultater og god rentabilitet, en stærk finansiel struktur og likviditet, der sikrer kontinuerlig drift. Anerkendelsen som bedste virksomhed med langsigtede resultater over 10 år i 2012– 2021 er baseret på regnskabsårene 2011/06– 2021/05.