Situationen i Ukraine (artiklen opdateres løbende)

Seneste opdatering: 11. april 2022. Vi er chokerede og knuste over det nylige uberettigede angreb på Ukraine. Vores tanker er hos vores kolleger og deres familier, og vores primære fokus er deres sikkerhed. Vi følger nøje situationens udvikling og opdaterer derfor denne artikel løbende.

Vi følger de regulatoriske beslutninger og er parate til at justere vores drift baseret på retningslinjerne fra EU.

Indvirkning på vores aktiviteter i Ukraine, Rusland og Hviderusland

Vi har opereret i Ukraine, Rusland og Hviderusland. Vores operationer i Ukraine er i øjeblikket afbrudt.

Som anført den 17. marts arbejder Kiilto aktivt på at gennemføre sin hensigt om at afvikle datterselskaberne i Rusland og opsige datterselskabet i Hviderusland. Salgsprocessen er ikke drevet af økonomiske motiver, men det er en lovlig måde at trække sig tilbage fra det russiske marked. Vi forhandler aktivt med potentielle investorer i Rusland. Vores forretninger i Hviderusland er afsluttet.

Frasalg af aktier betyder, at Kiilto ikke fortsætter nogen aktiviteter, og Kiilto-mærket vil heller ikke blive brugt i disse lande, når frasalget er gennemført. Frasalget af Kiilto Rusland udføres i overensstemmelse med gældende sanktioner og lovgivning og sikrer vores personales sikkerhed.

Vores støtte til Ukraine

Update: Vi er lettede over nyheden om, at vores ukrainske kolleger og deres familier er i sikkerhed i øjeblikket. Vi arbejder på at finde frem til deres individuelle behov i den nuværende situation, og forsøger at finde konkrete måder at hjælpe dem under disse vanskelige forhold.

I den første fase af hjælp til vores ukrainske medarbejdere, betaler vi forud to måneders løn og en årlig bonus for 2022. Vi følger situationen tæt, og yderligere tiltag undersøges og besluttes ud fra situationens udvikling og de aktuelle behov.

Vi har doneret 50.000 EUR til Finsk Røde Kors, Finlands største internationale hjælpeorganisation, for at hjælpe ofrene for denne forfærdelige situation i kriseområdet. Derudover har vi sammen med Insta doneret 10.000 euro til krisehjælp via internationalt familievirksomhedsnetværk.

Vi har sendt donationer til kriseområdet fra Danmark, Finland, Sverige og Norge. Den 8. marts sendte vi sammen med Udvikling Assens en lastbil afsted til den polsk/ukrainske grænse pakket med 14,5 tons varer. Forsendelsen indeholdt blandt andet sæbe, håndcreme, håndsprit, bleer, modermælkserstatning, tøj, drikkevarer, madrasser og puder – alt sammen doneret af lokale vestfynske virksomheder.
I Finland, via en forsendelse organiseret af Pamark Group, har vi doneret sundheds- og personlige hygiejneartikler til kriseområdet. Fra Sverige har vi doneret hånddesinfektion til sundhedsinstitutioner i Ukraine gennem UkrainaTransporten, i samarbejde med svenske Medtech og Labtech. Fra Norge har vi doneret Antibac hånddesinfektion til Ukraine gennem EagleMission.

Indvirkning på vores produktion og leverancer i EEA-lande

Situationen i Ukraine er meget bekymrende og har en multidimensionel indvirkning på de globale forsyningskæder og dermed på produkttilgængelighed og priser. Vi gør alt, hvad vi kan for at minimere påvirkningen. Vores forretninger uden for kriseområdet er ikke afhængige af russiske, hviderussiske eller ukrainske råvarer.

Hvis krisen fortsætter i kort tid, forudser vi ingen umiddelbar indflydelse på tilgængeligheden af vores produkter i EEA-lande. Hvis krisen varer længere, vil udfordringerne begynde at vise sig i forsyningskæden, f.eks. reduceret tilgængelighed af råvarer, længere leveringstider og udfordringer i logistikken. Hvis situationen fortsætter, vurderer vi, at det også vil påvirke omkostningerne i den kemiske industri.

Vores drift i Ukraine, Rusland og Hviderusland

I Ukraine har Kiilto haft 20 ansatte, der arbejdede i et lokalt datterselskab TOV Kiilto-Klei og vores kontor har været beliggende i Kiev.

I Rusland har vi tre datterselskaber: Kiilto Family LLC, KiiltoClean LLC og AO Kiilto-Klei. Vi har haft vores datterselskaber i Rusland siden 1995 og beskæftiger cirka 200 medarbejdere. Vi har kontorer flere steder: St. Petersborg, Ramenskoe, Kaluga, Levashovo og Moskva, heraf produktion i Ramenskoe, Levashovo og Kaluga. Produkter produceret i Rusland sælges i Rusland og Hviderusland, og der er ingen import til øvrige Kiilto markeder herunder Danmark.

I Hviderusland havde vi 5 ansatte i vores lokale datterselskab IOOO Kiilto Klei og vores kontor var beliggende i Minsk.

Yderlig information

Følg opdateringerne af denne artikel for at få de seneste oplysninger om situationen. Har du yderligere spørgsmål om virkningerne af situationen i Ukraine, er du velkommen til at kontakte din lokale Kiilto repræsentant.