HYGIEJNEUGEN 2022

Undgå smitte… det tager kun 30 sekunder at spritte!


Hvert år i uge 38 afholdes den nationale Hygiejneuge, som er arrangeret af Rådet for Bedre Hygiejne. Omdrejningspunktet for ugen, er at øge indsatsen for bedre hygiejne på arbejde, skoler, på hospitaler, plejehjem, i hjemmet osv.

Siden situationen med Coronapandemien har der været et øget fokus på hygiejne, og en god hygiejne er i højere grad sat på dagsordenen på arbejdspladser og i det offentlige rum.

Hos Kiilto har vi valgt at støtte op om Hygiejneugen fordi, vi mener, at hygiejne skal tænkes langsigtet, og vi ønsker at støtte arbejdspladsers indsats i bekæmpelsen af bakterier og vira. Rene hænder er en nem og effektiv måde at bryde smittekæder på, og det har en markant effekt på eksempelvis sygefraværet på steder, hvor en god rutine for håndhygiejne er etableret.

En korrekt hånddesinfektion tager 30 sekunder, og der er en række trin, der skal udføres, alt imens at hænderne skal holdes fugtige i 30 sekunder (se instruktion i denne video). Som en del af Hygiejneugen er vores mål at sprede netop dette budskab, blandt andet for at øge chancen for, at vi alle kan komme trygt og sikkert gennem det forestående efterår og vinter uden unødige sygedage.

I forbindelse med Hygiejneugen går vi på gaden for at få en snak med danskerne om korrekt og god håndhygiejne. Her vil vi uddele håndsprit og vise en ny kampagnevideo, som vi har lavet. Videoen viser, hvordan korrekt håndhygiejne udføres, samtidig med at vores maskot – den blå Kiilto Man – udfører en række forskellige hverdagsaktiviteter, som mange af os bruger ca. 30 sekunder på hver dag. Disse hverdagsaktiviteter er en del af vores daglige rutine og vaner – ligesom en god håndhygiejne også skal være det.

Se filmen her!
Håber I kan lide den 😊


VIGTIGE HUSKERÅD:

  • Gør sæbe og hånddesinfektion let tilgængeligt, fx ved at opstille standere på strategiske steder
  • Det anbefales at have en spritdispenser opsat ved kantine og reception
  • Det er en god ide at hænge vaske- og spritvejledninger op
  • Rengør ofte ting og overflader, som mange rører ved
  • Host i ærmet
  • Sprit hænderne før og efter måltiderne
  • Vask og sprit efter toiletbesøg