Viden om produkterne

Hvad betyder symbolerne på produkterne?

Du finder flere forskellige symboler på vores produktindpakninger, både præget på flaskerne samt trykt på emballagerne. Symboler har det formål, at de hurtigt og enkelt skal informere omkring indhold og brugen heraf. Symbolerne er lavet i overensstemmelse med DS/EN 15223-1, der angiver krav til mærkningen af medicinsk udstyr.

Her kan du se de mest gængse symboler:

Hvordan ved jeg, om jeg skal bruge den blå (pH Neutral) eller grønne (Plum Eyewash) øjenskylleflaske?

Forskellen på den blå (pH Neutral) og den grønne øjenskyl (Plum Eyewash) er, at pH Neutral er en 2-minutters øjenskylleløsning med 4,9% steril fosfatbuffer til neutralisering af uheld med syrer og baser.

Plum Eyewash er derimod en øjenskylleløsning med 0,9 % steril natriumklorid, der er velegnet til at skylle fremmedlegemer, støv og snavs m.m ud af øjet. Samtidig bør Plum Eyewash bruges ved syre- og baseulykker, efter at man har skyllet 2 min med pH Neutral. Læs mere om øjenskyl under “Viden om øjenskyl“.

Hvorfor står alle øjenskylleflasker på hovedet?

Vores øjenskylleprodukter står på hovedet i vores øjenskylleskabe og -stationer som din garanti for, at forseglingen ikke er brudt, og at steriliteten derfor ikke er påvirket.

Kan Plum Eyewash 0,9% NaCl anvendes til allergisk øjenreaktion/høfeber?

Plum Eyewash 0,9% NaCl er udelukkende godkendt til øjenskyl ved kemikalier og fremmedlegemer i øjet. Den allergiske reaktion udløses ved kontakt med antigener, f.eks. pollen (birk, hassel, græs, bynke m.fl.), svampesporer, insekthår, husstøvmider m.m. Antigenerne reagerer med antistoffer (type IgE), der sidder på overfladen af en type celler kaldet mastceller. Ved kontakt mellem antigener og antistoffer på overfladen af mastcellerne brister mastcellen og frigiver histamin til omgivelserne. Histamin udvider de små blodkar og gør dem utætte med udsivning af væske og hævelse til følge. Det er histamin, som udløser røde og kløende øjne.

Det er vigtigt at have fokus på, at Plum Eyewash 0,9% NaCl ikke har virkning på den proces, der udløser allergiske symptomer i øjnene. Skylning af øjnene vil reducere mængden af allergene partikler og dermed den allergene påvirkning.             

I denne sammenhæng kan Plum Eyewash 0,9% NaCl anvendes. Plum Eyewash 0,9% NaCl er isotonisk (samme saltkoncentration som blod og tårevæske). Ved røde øjne forårsaget af allergisk reaktion vil øjenskylning med brug af isotonisk øjenskyllevæske føles mindre generende end brug af ikke isotonisk væske (f.eks. postevand).