Titandioxid udfases i Plum håndrens

Udfasning af Titandioxid vil ske løbende over de kommende måneder. Vi starter med Plum Profi, der produceres første gang uden Titandioxid i slutningen af november 2022. Herefter følger de øvrige Plum håndrenseprodukter.

Titandioxid anvendes ofte i forskellige typer af kosmetikprodukter og tilsættes for at tilføre produktet en hvid farve. Vi anvender pt.Titandioxid i vores Plum håndrenseprodukter. 

Titandioxid i pulverform har en harmoniseret klassificering H350 (ved indånding) og mistænkes for at forårsage kræft. Vi anvender udelukkende Titandioxid som opløsning i vores produkter, IKKE i pulverform, hvilket betyder, at der ingen risiko er ved brug af vores produkter.

Dog ønsker vi ikke at anvende en råvare, der har denne klassificering overhovedet. Derfor udfaser vi nu Titandioxid helt i alle vores recepter.

Som erstatning for Titandioxid vil vi fremover anvende Kaolin, som er en hvid lerart, der forekommer naturligt, og som ofte anvendes i kosmetikprodukter. Kaolin giver ikke samme farveeffekt som Titandioxid, så ændringen medfører en væsentlig farveforskel i de færdige produkter. Dette har ingen betydning for effektiviteten. De fleste produkter bliver mere brunlige i farven, mens Plum Profi bliver mere grøn. Kaolin øger desuden viskositeten en smule, så de færdige håndrenseprodukter vil opleves lidt tykkere i konsistensen.

I samme ombæring skifter vi parfumen i Plum Profi, da den nuværende parfume ikke lever op til vores kvalitetskrav. Parfumen i de øvrige håndrenseprodukter ændres ikke.

Titandioxid udfases i alle Plum håndrens og for at synliggøre ændringen sætter vi i en periode en lille label på produkterne.