MRSA spredning kan forebygges med nem og effektiv håndhygiejne

Danmarks største producent af hånd-hygiejne til hospitalssektoren, Plum A/S, står klar til at hjælpe landbruget med en nem og enkel løsning til at forebygge spredning af den frygtede svine-MRSA.

“Det behøver egentlig ikke være så kompliceret. Det er et spørgsmål om, at korrekt håndhygiejne er sund fornuft, idet rene hænder forebygger smittespredning. I sidste ende betyder det også bedre økonomi for svineproducenterne, og så kan det samtidig gøres helt enkelt og uden den store investering”

Så præcist sammenfatter Ninette Jensen, salgs- og marketingchef hos Plum A/S, en del af den smittebeskyttelsesplan, som fødevareminister Dan Jørgensen (S) implementerede 1. oktober hos svineproducenterne. Den nye fem-punkts plan er sat i værk for at mindske spredningen af den resistente MRSA-bakterie fra svin, som har været skyld i flere dødsfald de seneste år. Planen omfatter bl.a. obligatorisk tøjskift og håndvask – både når man går ind i og forlader stalden.

Netop bakteriebekæmpelse har Plum A/S årelang erfaring med blandt andet fra de danske hospitaler, hvor virksomheden er den største leverandør af håndhygiejneløsninger – herunder sæbe og hånddesinfektion. Dertil kommer de nye WipeClean engangsklude til rengøring og desinfektion af overflader. WipeClean kan bruges i løbet af arbejdsdagen både i og uden for stalden til bl.a. aftørring af borde, instrumenter, mobiltelefon, rat mm. Fødevareministeriets smittebeskyttelsesplan indebærer nemlig også desinfektion af alle objekter, der røres ved, inden stalden forlades.

For mange landmænd betyder den nye smitte-beskyttelsesplan en ændring af deres vaner og rutiner. Men ved at sætte håndhygiejnen i system og således sikre, at de rette produkter er til rådighed på rette sted, bliver det nemmere at leve op til de nye lovkrav. Og det er netop på dette område, Plum A/S har deres ekspertise.

“Vi er vant til at arbejde med og rådgive omkring hygiejneproblematikker på hospitalerne og i de danske erhvervsvirksomheder. Vores løsninger kan uden videre tilpasses de danske svineproducenters stalde. Fødevareministeriets direktiv om håndhygiejne i svineproducenternes forrum svarer så at sige til de krav, der stilles til både læger og sygeplejersker”, siger Ninette Jensen. 

Hun lægger i øvrigt ikke skjul på, at Plums produkter er milde og effektive og naturligvis overholder alle lovgivnings- og miljøkrav.

Om Plum A/S


• Dansk familieejet virksomhed i tredje generation med rødder tilbage til 1860
• Beliggende i Assens på Fyn
• Ca. 90 ansatte og med eget laboratorium, produktudvikling og produktion
• Miljøcertificeret i henhold til ISO 14001 og kvalitetsstyring efter ISO 9001
• Produktion af håndhygiejneløsninger siden 1965
• Siden 1996 også producent af øjenskyl og andre førstehjælpsløsninger
• Stort net af forhandlere i Danmark og resten af verden
• Datterselskaber i Tyskland, Rusland og Ungarn

Ønsker du flere oplysninger, bedes du kontakte:

Ninette Jensen, Salgs- og marketingschef Plum A/S +45 6371 0927