Hygiejne i fitnesscentre

God hygiejne er en del af en god træning. Det er vigtigt at være opmærksom på rengøringen og også minde kunderne om at have en god håndhygiejne og rengøre udstyret efter brug.

Hygiejne og rengøring er vigtig for en sikker træning. Der bør lægges vægt på rengøringen i lokalerne, og kunderne skal opfordres til at benytte hånddesinfektion og rengøre det udstyr, de bruger.

Mange mennesker bruger fitnesscentre og sportsfaciliteter. Hygiejne og rengøring i lokalerne er vigtig for at gøre træningen sikker. Vi har samlet omfattende retningslinjer for rengøring af fitnesscentre og sportscentre under hensyntagen til lobbyområder, toiletter, fitnessfaciliteter og -udstyr samt instruktioner til brugerne af fitnesscentret. Vores eksperter anbefaler, at engangsaftørringspapir stilles til rådighed i fitnesscentre, så kunderne hurtigt og nemt kan rengøre både det udstyr, de bruger og deres personlige ejendele.

Rengøring i lobbyer og fællesarealer

 1. Kontaktflader, dvs. dørhåndtag og dørkarme, overflader og kanter på armaturer og betalingsterminaler og login-enheder rengøres og desinficeres
 2. Håndvaske skal både rengøres og desinficeres
 3. Aftør de øvrige overflader
 4. Vask gulvet enten manuelt eller med gulvvaskemaskine

Rengøring af toiletter

 1. Overfladerne rengøres og desinficeres
 2. Toilettets armatur rengøres og desinficeres
 3. Kontaktpunkterne på toilet, håndvask, dørhåndtag og andre overflader, der berøres meget skal også rengøres og desinficeres
 4. Gulvene vaskes

Rengøring af udstyr

 1. Kontaktflader på udstyret rengøres og desinficeres, på samme måde som overfladerne i lobbyarealerne. Andre overflader og gulvet rengøres på samme måde som i lobbyarealet
 2. Efter lukketid rengøres og desinficeres alt udstyr

Hygiejneinstruktioner til brugerne af fitnesscentret

 1. Tør kontaktfladerne på maskinerne og udstyret af efter brug med overfladedesinfektion stillet til rådighed i fitnesscentret.
 2. Brugerne bør desinficere deres eget udstyr, såsom vandflasker, telefoner og hovedtelefoner jævnligt.
 3. Husk også god håndhygiejne i fitnesscentret. Brug hånddesinfektion inden du går ind og ud af salen, og når du skifter fra en maskine eller et udstyr til et andet.